Szeretet?

Szeretet?

„Hangosak vagyunk, büszkék vagyunk, itt vagyunk, queer-ek vagyunk” – olvasom egy Facebook bejegyzésben, néhány gúnyból queer stílusban színesre pingált, az LMBZQ+ mozgalommal szemben elhelyezkedő politikus képe alatt. Ez ugyanaz a mozgalom, amelynek követői rendszerint „a szeretet az szeretet” jeligével állnak ki valamely nekik nem tetsző intézkedéssel vagy eseménnyel szemben. Csakhogy ez a két megnyilvánulás egymásnak teljesen ellentmond. Tudom, hogy a szeretetet a köztudatban inkább a gyűlölettel szokták szembe állítani, pedig a szeretet ellentéte nem a gyűlölet. A szeretet ellentéte a büszkeség. A büszkeség képtelenné tesz a szeretetre. A büszke ember magával van elfoglalva, hogyan lehetne képes egy másik lényre figyelni és azt szeretni? A gyűlölet egy rendkívül erős érzelem és mint ilyen, nagyon változékony és instabil. A szeretet egyetlen apró szikrája is képes megfordítani. A büszkeség ezzel szemben rendkívül merev, sokkal nehezebb áttörni rajta.

A szeretet az szeretet, hirdeti a büszkeségről elnevezett mozgalom.Hideg, de forró, olcsó, de drága. Duplagondol a köbön.

Pál apostol szerint „a szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.”1 Ezt egy büszke emberről nem lehet elmondani.

Hírdetés

Jézus pedig azt mondta, hogy „ha csak azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, a kik őket szeretik. És ha csak azokkal tesztek jól, a kik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.”2

A szeretet igazi próbája tehát, hogy miként bánunk azokkal,akik nézeteikben a lehető legtávolabb állnak tőlünk. A Pride mozgalomtekintetében ez sajnos nem kérdés, de, ami a hívőket illeti, nem kéne, hogy ígylegyen. Akármennyire felkavarja mindez keresztény érzelmeinket vagy akár a gyomrunkat,ne legyünk büszkék! Ahhoz se legyünk túl büszkék, hogy kezet nyújtsunk abüszkéknek, mert ha csak azokat szeretjük, akik minket szeretnek, mi jutalmunkvan? Tudom, lehet, hogy ezért a szeretetért is megfeszítenek bennünket, de ezJézust sem tartotta vissza attól, hogy a végsőkig szeressen.

Mindenek végén nem az fog számítani, hogy mik voltak egyéni bűneink,hogy valaki melegből hetero lett-e, hanem, hogy elveszettből megváltott ésmegváltottból Isten gyermeke. A többit bízzuk Isten Lelkére, Aki „leleplezi avilág előtt, hogy mi a bűn: A bűn az, hogy nem hisznek énbennem;”3

’. Korinthus 13:4-7Lukács 6:32-33János16:7:11


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »