Szerepelt a Saul fiában a Kitörés-túrák elindítója

A Hadtörténeti Kulturális Egyesület révén a Becsület napja rendezvény ötletadója is szerepelt a Saul fiában.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum közvetítésével statisztaként vettek részt a Saul fiában a Hadtörténelmi Kulturális Egyesület tagjai – közölte a Válasz.hu. Így került be a filmbe A. Zsolt is, aki szélsőjobbos körökből lehet ismerős: egyebek közt elindította a Kitörés-emléktúrákat, és a Becsület napja rendezvények megszervezéséhez is köze volt. A. Zsolt ráadásul a kilencvenes évek elején a Magyar Érdek Pártjának alelnökeként is tevékenykedett: ezt a tömörülést indította útjára a volt MDF-es Király B. Izabella.

Szereti a történelmet

A Válasz.hu szerint Dobokay Gábor vezérőrnagy még börtönbe is küldte volna 2002 februárjában A. Zsoltot, aki mostanában hadisírkutatóként tart előadásokat egyebek mellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében. A. Zsoltot a lap szerint Kalóz néven is ismerik mozgalmi körökben.

A statiszta a Válasz.hunak elmondta: a múzeum többször hívta egyesületüket különböző harci bemutatókra, innen is a kapcsolat. Szereplése kapcsán hozzátette: „nagyon szeretem a történelmet, úgyhogy vállaltam a feladatot”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »