Szerencsejáték: a Fidesz maga a maffia

Szerencsejáték: a Fidesz maga a maffia

Amíg Amerikában vagy Olaszországban a maffia megpróbál politikai kapcsolatokat építeni és hatni a politikára, hogy olyan törvényeket hozzon, ami neki megfelelő, addig Magyarországon maga a Fidesz a maffia, amely ráteszi a kezét a szerencsejáték-piacra is – írta pénteki közleményében Szilágyi György országgyűlési képviselő a törvényi szabályozásokra reagálva.

Szilágyi szavai szerint a Fidesz az, amely a törvényalkotást teljes mértékben a saját céljai alá rendeli s vette át a szerencsejáték-piacot: 24 óra alatt vitte át a törvényhozáson az online szerencsejáték-piacra vonatkozó törvényeket. Egyértelmű: azért kellett kivételes és gyorsított eljárásban keresztülverni ezeket a szabályokat a Parlamenten, mert Andy Vajna meg akarja nyitni online szerencsejáték-oldalát – írta.

A szabályozás szerint online kaszinójátékot csak azok szervezhetnek, akiknek Magyarország területére vonatkozó kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncessziós jogosultsággal rendelkeznek. Ezzel a jogosultsággal ma két ember rendelkezik, az egyikük épp Andy Vajna kormánybiztos.

A politikus közölte: a Jobbik szeretné, hogy minden legálisan működjön hazánkban, és az állami bevételek is növekedjenek, ezért javasolják, hogy vezessenek be egy Andy Vajna offshore cégeit blokkoló rendszert is, hogy cégein keresztül ne tudja kivinni a pénzt az országból.

A hírek szerint a Hunguard nevű ciprusi offshore hátterű cég fogja auditálni az online kaszinórendszert is, Rogán Antal pedig a mai napig nem tisztázta az ezzel az offshore céggel fennálló viszonyát.

“Maffiamódszernek tartjuk, hogy miközben már a sarki fűszeresnek, taxisnak és fodrásznak is online pénztárgépet kell használnia, addig a kaszinókban ugyanez nem kötelező”.

Az ellenzéki párt képviselője úgy fogalmazott, a Jobbik kormányra kerülése esetén meg fogja szüntetni ezt a rendszert, a haverok, a barátok, rokonok uram-bátyám rendszerét, meg fogja szüntetni azt, hogy a törvényalkotás politikai érdekből működjön.

“Ki fogunk vizsgálni minden kétes ügyet. Egy Jobbik-kormányzás alatt egy Andy Vajnának nem lesznek kiváltságai, nem lesznek egyéni adókedvezményei, és nem fogja kivinni a pénzt az országból”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »