Szereden ingyenes jogi tanácsadást nyújtanak a rászorulóknak

Szereden ingyenes jogi tanácsadást nyújtanak a rászorulóknak

Szered városa folytatja az ingyenes jogi tanácsadás biztosítását azon lakosainak, akik anyagi szükséghelyzetben lévén nem engedhetik meg maguknak a fizetős szolgáltatást. Erről a városi hivatal szóvivője, Zuzana Slahučková adott tájékoztatást.

Szereden 2013 óta biztosítják a térítésmentes jogi tanácsadást, előre egyeztetett időpontokban, rendszerint havonta két-három alkalommal egy-egy órán át. A szolgáltatás iránt van érdeklődés, a jogász átlagosan öt ügyfelet fogad egy napon.

Hírdetés

„A leggyakoribb esetek, melyekben tanácsra szorulnak, munkajogi, illetve a jószomszédi viszony megromlásából adódó problémák” – közölte Slahučková. Ilyenek például a csendháborítások, vagy a szomszédos telken történő építkezés körüli jogi kérdések. Mindezek mellett gyakran fordulnak tanácsért a megvásárolt árucikkekkel kapcsolatos reklamáció, illetve válás esetén gyermekelhelyezési és vagyonelosztási kérdésekben is.

A tanácsadást végző jogász a délelőtti órákban a Szeredi Városi Hivatal kis üléstermében áll a lakosság rendelkezésére, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy szükség lenne délutáni fogadóórák beiktatására is, azok számára, akik délelőtt dolgoznak. A legközelebbi ingyenes jogi tanácsadásra május 3-án, majd ezt követően május 17-én kerül sor.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »