Szerdán is esni fog az ország nagy részén

Szerdán is esni fog az ország nagy részén

Esni fog szerdán az ország egy részén, figyelmeztetést adtak ki Közép-Szlovákiára, valamint Nyugat- és Kelet-Szlovákia egy részére. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a szél miatt is riasztást adott ki a keleti országrész déli területeire.

Intenzív esőzések főleg a Besztercebányai (Banská Bystrica) a Zsolnai (Žilina) az eperjesi (Prešov) és a Kassai (Košice) kerületben várhatók. A legtöbb járásban másodfokú riasztás van érvényben este nyolcig. Nyitra (Nitra) és Trencsén (Trenčín) megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Hírdetés

Erős szél a meteorológiai előrejelzések szerint a Rozsnyói (Rožňava) és a Kassa-vidéki (Košice-okolie) járásban, Kassán (Košice), Tőketerebesen (Trebišov) és Szobráncon (Sobrance) várható. Ezeken a területeken elsőfokú riasztás érvényes.

Figyelmeztetést adott ki a hidrometeorológiai intézet a Sajó (Slaná), a Poprád (Poprad), a Hernád (Hornád), a Nyilas (Hnilec), a Bódva (Bodva), a Tarca (Torysa), az Ipoly (Ipeľ), a Felső-Garam (Horný Hron), valamint a Bodrog (Bodrog) folyó felső szakaszára.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »