Szerdán írásbeliznek az iskolaigazgató-jelöltek

Szerdán délelőtt tartják az iskolaigazgatói állások betöltésére kiírt verseny írásbeli vizsgáját.

A tanügyminisztérium tájékoztatása szerint a meghirdetett 6549 igazgatói állásra 6664-en, míg az elfoglalandó 2505 aligazgatói állásra 2312-en jelentkeztek.

A versenyvizsga szabályzata értelmében az írásbelin csak azok vehetnek részt, akiknek jelentkezési iratcsomóját jóváhagyták az ellenőrző bizottságok, így a szerdai vizsgára már csak 6502 jelentkezőt várnak az igazgatói, 2257-et pedig az aligazgatói állások betöltésére kiírt megmérettetésre.

A vizsgázóknak legtöbb két óra alatt egy, a tanügyminisztérium által kidolgozott tesztlapot kell kitölteniük, amely a szaktudásukat és a menedzseri képességeiket méri fel.

A vizsgáztatóbizottságok még szerdán, a vizsgázók és két tanú jelenlétében kijavítják a tesztlapokat. Az írásbeli vizsga eredményei ellen nem lehet óvást emelni. Az elérhető maximális pontszám 50, az átmenő pontszám pedig 35.

A vizsgáztató bizottság a későbbiekben a jelentkezők önéletrajzát is kielemzi, majd interjúra kerül sor, amelyen a menedzseri tervet is be kel mutatnia a jelöltnek. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »