Szerdán elég lesz a tavaszi kabát is

Kedd estig az ország nagyobb részén fátyolfelhős, északon erősen felhős lesz az ég, az Északi-középhegység térségében és északnyugaton párás, ködös marad az idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Szerdán viszont napos időre számíthatunk, akár 14 fok is előfordulhat.

Éjszaka főleg az északi megyékben és keleten lesz sok a felhő, az északi hegyek környékén és a Kisalföldön emellett kiterjedhet a köd, szitálás is lehet.

Szerdán a köd várhatóan gyorsan feloszlik, a változó, főleg a magasabban lévő felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, számottevő eső csak estefelé alakulhat ki a nyugati határnál. Kedden a délnyugati szelet csak a Dél-Dunántúlon, szerdán a déli, délkeleti szelet már többfelé, főként északnyugaton kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, gyenge fagy a Duna-Tisza közén és az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi, tartósabban ködös tájakon csak 4, 5 fok és 7 fok várható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »