Szerda este újabb rakétazápor zúdult Izraelre

Szerda este újabb rakétazápor zúdult Izraelre

Újra rakétákat lőtt ki a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izrael középső részére szerda este, hogy így torolja meg a nap folyamán meggyilkolt magasrangú vezetőjük halálát.

A rakéták döntő része vagy nyílt területen csapódott a földbe vagy pedig a Vaskupola rakétavédelmi rendszer fogta el őket. Askelón-ban azonban az egyik rakéta egy épületet talált el, ami jelentős anyagi károkat okozott. Egy másik rakéta Szderót-ban egy hatemeletes épület egyik ötödik emeleti lakásába csapódott. A repeszek megsebesítettek hét embert, köztük egy hatéves kisfiút, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg közlése szerint szerdán egy katona életét vesztette, további három pedig megsebesült, miután egy, a Hamász által kilőtt páncéltörő rakéta találta el dzsipjüket a gázai határ közelében. A járőr a 931. Nahal zászlóaljhoz tartozott.

A helyzet azt követően vált drámaivá a Közel-Keleten, miután Jeruzsálemben összecsapások voltak a palesztinok és az izraeli biztonsági erők között az iszlám harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél.

The Jerusalem Post


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »