Szerb világklasszist igazolt a magyar bajnok

Szerb világklasszist igazolt a magyar bajnok

Csütörtökön megállapodott a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetése Andrija Prlainoviccsal, aki egy évre a magyar bajnok játékosa lesz – írja a Vlv.hu.

A világ egyik legjobb vízilabdázója az olasz Pro Reccóból érkezik. A Vlv úgy tudja, a tárgyalások a Budapesten rendezett bl-hatosdöntő kapcsán kezdődtek meg, és az azt követő napokban folytak, csütörtökre pedig eredményre vezettek.

Prlainovic egy évre szerződött Szolnokra. Ő a csapat negyedik idegenlégiósa, így a bajnoki meccseken – amelyeken a jelenlegi szabályok szerint csak három külföldi szerepelhet – valaki mindig hiányzik majd közülük. Ugyanakkor a BL-ben mind a négyen – Milan Aleksic, Aaron Younger, a szintén új szerzemény Ugo Crousillat és Prlainovic – játszhatnak. Kovács István szakmai igazgató a Vlv-nek elmondta: ezzel az igazolással a Szolnok egyértelmű célja a Bajnokok Ligája megnyerése. Idén harmadik helyen végzett a csapat, épp Prlainovic korábbi csapatát, a Pro Reccót verték a bronzmeccsen.

Ismeretes, hogy a szövetség új szabályok bevezetésére készül, a 2017–18-as bajnokságban szigorítják a külföldi státusú játékosok szerepeltetését, klubonként csak két külföldi játszhat egy meccsen, ráadásul ha valaki kettős állampolgár, ő is külföldinek számít, amennyiben másik ország válogatottjában játszik. Jelenleg három külföldi lehet egy időben vízben a magyar bajnokikon, és a kettős állampolgárságú, tehát magyar útlevéllel is rendelkező vízilabdázó nem számít külföldinek akkor sem, ha más ország válogatottját erősíti. Az eddig ismert elképzelések szerint nem korlátozzák majd, hogy a klubok külföldieket foglalkoztassanak, és „cserélgessék” az érintett szereplőket mérkőzésről mérkőzésre.

A Szolnokra ráfér az erősítés, ugyanis hétfőn kiderült: Varga Dániel, Madaras Norbert és Stefan Mitrovic is a Ferencvárosba igazolt, valamint Decker Attila és távozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »