Szeptembertől emelkedik az ebédjegy minimális értéke, az utazási költségre is több pénz jut

Szeptembertől emelkedik az ebédjegy minimális értéke, az utazási költségre is több pénz jut

Szeptember elejétől az ebédjegyek minimális értéke a jelenlegi 4,50 euróról 4,80 euróra emelkedik. Ennek oka, hogy az üzleti utak esetében megemelkedik az étkezési hozzájárulás összege. A munka-, szociális- és családügyi minisztériuma közlése szerint az élelmezési hozzájárulás összegeiről szóló intézkedést szombaton tették közzé a Szlovák Köztársaság Törvénygyűjteményében.

Az üzleti út hossza meghatározó

Jövő hónaptól 5-12 órás üzleti út esetén 6 euróról 6,40 euróra, 12-18 órás kiküldetés esetén 9 euróról 9,60 euróra emelkedik az étkezési költség, valamint a 18 óránál hosszabb üzleti út esetén 13,70 euróról 14,50 euróra.

  „A Munka Törvénykönyve szerint 5-12 órás munkavégzés esetén az ebédjegy minimális értéke az étkezés 75 százaléka. 6,40 eurós étkezési támogatás mellett az ebédjegy minimális értéke 4,80 euró lesz“

Hírdetés

– ismertette a munkaügyi minisztérium.

A Szlovák Köztársaság Törvénygyűjteményében szombaton megjelent a gépjármű üzleti úton történő használatáért járó alapkompenzáció összegeiről szóló intézkedés is.

  „Ebben az esetben is szeptember 1-től az új, emelt összegeket kell alkalmazni. Az új rendszer szerint az egykerekű járműveknél és a tricikliknél kilométerenként 0,059 euróról 0,063 euróra, a személyszállító közúti gépjárművek esetében pedig kilométerenként 0,213 euróról 0,227 euróra emelkedik az összeg“

– tette hozzá a minisztérium.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »