Szeptembertől drágulnak a kollégiumok. A Comenius Egyetem új árlistákat vezet be

Szeptembertől drágulnak a kollégiumok. A Comenius Egyetem új árlistákat vezet be

Új kollégiumi árlistákat vezet be a pozsonyi Comenius Egyetem, amelyek az új szemesztertől lesznek érvényesek – tájékoztatott a legnagyobb szlovák egyetem a honlapján.

„A kollégiumaink energiaköltségei több mint 40 százalékkal nőttek. Az egyetemnek nincs más forrása, amelyből ezeket a többletköltségeket fedezni tudná. Ezért az egyetemnek nincs más lehetősége mint az, hogy a következő szemesztertől megemelje a kollégiumi elhelyezés árait a hallgatók és a személyzet számára“

– közölte az egyetem.

Hírdetés

A Mlyny kollégiumban az árak havi 47,50 euróról 58,50 euróra, 113,50 euróról pedig 134 euróra emelkednek. Így például a B tömbben található kétágyas szoba szeptembertől a jelenlegi havi 74 euró helyett 87,50 euróba fog kerülni a diákoknak.

A Družba kollégiumainak árai az eredeti havi 72,53 euróról 88,68 euróra, 97,33 euróról pedig 119 euróra emelkednek. Ez azt jelenti, hogy egy kétágyas szoba a D1-es vagy D2-es blokkban szeptembertől az eddigi havi 76,85 euró helyett 93,96 euróba fog kerülni a diákoknak.

Az egyetem hozzátette: az árak kialakításakor ügyelt arra, hogy azt a szociálisan gyengébb családból származó diákok is meg tudják fizetni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »