Szeptemberben ismét őseink nyomában járhatunk – idén is Attila Védvonal Emléktúra!

Idén szeptember 24-én kerül megrendezésre az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra, amit a nemzeti oldal aktív szervezetei együtt szerveznek meg, tisztelegve a második világháborús hősök előtt. Természetesen a támogatók, segítők között most is ott lesz a Betyársereg.

A RENDEZVÉNY CÉLJA

Az Attila-védvonal teljesítménytúra sport rendezvény és történelmi megemlékezés. Aktuálpolitikai célja nincs.

Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok mutatják be a korabeli magyar katonai egyenruhákat, felszereléseket, és együttesen, a nemzeti oldal egésze tiszteleg a Budapestet védő hősök emléke előtt. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként, bemutató jelleggel szerepelnek. A hagyományőrző szereplőknél látható “fegyverek” vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban).

A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!

Aktualitások az idei, 2016-ös Attila Védvonal Túra kapcsán:

Bizonyos szervezetek cserélődtek. Van, amelyik inaktivitása miatt nem jön idén, van azonban olyan is, aki eddig még nem volt…Lesz idén is kisbusz, ami a célból (Maglód) a rajtig visszaviszi a sofőröket. 700 Ft/fő lesz ennek az ára. Kb. 45-60 főig van kapacitásunk.A célban lesz lehetőség több időt eltölteni, ott lesz a vármegyés dalárda, illetve lehet majd mindenféle nedűt vásárolni a mulatozáshoz.A célban kiállításra kerülnek azok a tárgyak, amiket az Attila Védvonalon találtunk.Idén nem lesz sajnos sütemény MogyoródonA túra minden időjárási körülmény között megtartásra kerül! Esőkabáttal mindenki készüljön!

Egy kis ízelítő a tavalyi túráról:

 

(Betyársereg, attilavedvonal.hu)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »