Szeptember elsejétől elhallgatnak a fegyverek Kelet-Ukrajnában?

Irina Herascsenko, a Legfelsőbb Tanács első elnökhelyettese, a humanitárius alcsoport kijevi képviselője pénteken Minszkben elmondta, hogy az ukrán oldal tűzszünetet kezdeményez, amely szeptember elsejének előestéjén lépne életbe.

Herascsenko megjegyezte, egyre jobban kiéleződik a konfliktus Donbászon, naponta 40-60 alkalommal is megszegik a tűzszünetet – írja a RIA Novosztyi.

Kelet-Ukrajnában a fegyveres konfliktus kirobbanása, 2014 áprilisa óta a sérültek és a halottak száma elérte a 31 690 főt: 9553 ember vesztette életét, és 22 137 ember sebesült meg.  2015 szeptemberében, a minszki megállapodások aláírása után enyhültek az összecsapások, azonban idén májusban ismét kiéleződtek; ez részben azzal is magyarázható, hogy Kijev és a szakadárok vezetői nem tudtak közös nevezőre jutni a helyhatósági választások megrendezéséről a két szakadár területen, Donyeck és Luhanszk megyében.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Donbász, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, Ukrajna, ukrajnai hírek, Irina Herascsenko, ukrán hadsereg, kelet-ukrajnai szakadárok, szakadárokForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »