Szeptember 16-tól igényelhetik a fûtéstámogatást a csíkszeredaiak

Szeptember 16-tól igényelhetik a fûtéstámogatást a csíkszeredaiak

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatóságán 2019. szeptember 16-tól fogadják a 2019. november 1. és 2020. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket. Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez.

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 750 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában lehet átvenni, és a szükséges igazoló okiratokkal együtt ugyanott lehet beadni 2019. október 15-ig..

Hírdetés

A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, melyet a Szociális Igazgatóságon vehetnek át. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik.

További információk a 0266 315 120 / 115-ös telefonszámon, vagy Csíkszereda Polgármesteri Hivatala 28-as számú irodájában igényelhetők.

A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok – típuskérés, szükséges igazoló iratok listája – letölthető a szereda.ro oldalról. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »