Szeparatisták elleni hadgyakorlat lesz Kárpátalján

Éleslövészettel egybekötött harcászati gyakorlatot tart csütörtökön Ungváron a város hadkiegészítő parancsnokságának egyesített területvédelmi egysége. Egy feltételezett szeparatista csoporttal való harcot gyakorolnak. A vidéken, ahol a magyarok az őslakosok, egy oroszbarát mozgalom vezetőjének érkezésére hivatkozva gyakorlatoznak.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A jelentés szerint a tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert az orosz titkosszolgálatok fokozták tevékenységüket a térségben.

A hatóságok úgy vélik, hogy szeparatista csoportosulások az Ukrajnáért, Fehéroroszországért, Oroszországért (ZUBR) elnevezésű ukrán civil szervezet tevékenységét kihasználva akcióznának Ungváron. Ezért a harcászati gyakorlaton az ungvári területvédelmi egység a térségben destabilizáló tevékenységet folytató feltételezett szeparatista csoportosulással száll szembe – közölte Mikola Zsuravljov alezredes, az UOGVK parancsnoka.

Kárpátaljai hírportálok közlése szerint szerdán Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója bejelentette, hogy betiltatja a ZUBR tevékenységét Kárpátalján. Ezzel a megye vezetője arra a hírre reagált, hogy a közeli napokban Ungvárra látogat Olena Mazur, a ZUBR vezetője, aki – Moszkal szerint – közismert ukrángyűlölő, és Kárpátalján ki akarja építeni a szervezet megyei szintjét.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »