Szeparált női vasúti kocsik lesznek Németországban

Szeparált női vasúti kocsik lesznek Németországban

Lipcse és Chemnitz között – egyelőre próbaképpen – járnak majd olyan vasúti kocsik, ahova nők és gyerekek szállhatnak fel, ezzel 1977 óta először újra lesznek szeparált kocsik. 

A Nymag.com alapján először a Hvg.hu által lehozott hír szerin egy magánkézben lévő német vasúttársaság hozta meg a döntés, megemlítve hogy Nyugat-Euróában évtizedek óta nem volt már erre példa.
 
Ugyanakkor az érintett társaság – Mitteldeutsche Regiobahn – tagadta, hogy döntésüknek köze lenne a kölni zaklatásokhoz, csupán „biztonságosabb” és „kellemesebb” környezetet szeretnének biztosítani az utazni vágyó hölgyek és gyerekek számára azáltal, hogy férfiak nem léphetnek be a vagonokba.
 

A teheráni metró “női osztálya”

hjk

Japán is igen elterjedt a közlekedési eszközön tapasztalható erőszak maitt
 
Természetesen német feminista szervezetek már élesen bírálták az intézkedést, ami szerintük azáltal korlátozza a nők jogait, hogy nem választhatnak maguknak bárhol ülőhelyet.
 
A szeparált kocsik közvetlenül a mozdony után fognak következni és csak nők és gyerekek utazhatnak rajta. A kezdeményezés egyelőre csak kísérleti jellegű, de ha beválik, lehetséges, hogy a szeparációt más vonalakra is kiterjesztik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »