Szép karácsonyi ajándék érkezik a felvidéki ovisokhoz a Rákóczi Szövetségtől

Szép karácsonyi ajándék érkezik a felvidéki ovisokhoz a Rákóczi Szövetségtől

Megérkezett a Rákóczi Szövetség karácsonyi ajándékcsomagja a felvidéki célalapokhoz. A Kárpát-medence közel ezer településén, 20 ezer magyarul beszélő óvodáskorú gyermekhez jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt. A Mátyusföldön a Ringatós családok is megkapják az ajándékot.

December 8-án a felvidéki célalapokhoz is megérkezett a Rákóczi Szövetség magyar óvodáskorú gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékcsomagja. Az óvodákat a célalap szervezetek a napokban értesítik az átvételi lehetőségekről. Idén a Szövetség egy saját kiadvánnyal készült, az óvodáskorú apróságok a Forgács Ildikó és Dózsa Tamás szerkesztésében kiadott Egy kis csízió című gyermekkönyvet vehetik majd kezükbe egy-egy tábla csokoládéval egyetemben. A kiadvány nyitánya a Rákóczi Szövetség szülőkhöz írt levelét tartalmazza, amelyben ráirányítja a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára. A könyv interaktív feladatokat is tartalmaz, valójában egy mesekönyv, amely bemutatja a hungarikumokat, szokásokról, hagyományokról, ünnepekről, magyarságról, összetartozásról szól. A könyv lapjain QR-kódok találhatóak, amelyeket leolvasva az olvasó, mesehallgató különleges tartalmakhoz juthat.

Hírdetés

A Galántai járásban közel ezerszáz ajándékcsomagot osztanak szét az óvodáskorú gyermekek között a Galánta és Vidéke Célalap vezetői, Horváth Judit és Horváth Adrián. Horváth Judit elmondta portálunknak, ez a szám túlmutat a régióbeli magyar óvodások számán, de úgy gondolták, hogy rendelnek annyi ajándékcsomagot, hogy a régióbeli Ringatós családoknak is jusson.

A Galántai- és a Vágsellyei járás ringatósai, valamint a Dunaszerdahelyi járásból a pozsonyeperjesi és a vásárúti Ringatós családok is kapnak majd szép könyvecskét és csokoládét.

Azokat a Ringatósokat célozták meg, akik számukra elérhető közelségben vannak – magyarázta Judit. A járásbeli óvodákat a napokban értesítik az átvételről, azoknak az óvodáknak, ahonnan senki nem tud elmenni a célalap galántai irodájába az ajándékokért, személyesen viszik ki a küldeményeket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »