Szép gólokkal verték a szlovákok az erőlködő oroszokat

Szép gólokkal verték a szlovákok az erőlködő oroszokat

A szlovák válogatott 2-1-re legyőzte az orosz csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szerda délutáni második fordulós mérkőzésén, Lille-ben.

Az Eb eseményei percről percre.

Az Európa-bajnokság második köre bír talán a legnagyobb téttel a továbbjutás szempontjából. Az Oroszország–Szlovákia mérkőzés győztese még reménykedhet, aki azonban veszít, nagyon nehéz helyzetbe kerül.

A B csoport délutáni összecsapása a tét ellenére nem kezdődött túl izgalmasan, az első futballra hasonlító jelenetre tíz percet kellett várni. Ekkor a mezőny egyik legjobbja, a Napoliban játszó Marek Hamsik vett át egy labdát sarokkal az ellenfél kapujától húsz méterre, majd egy pattanás után a rövid felsőt célozta, nem sokat tévedett. Persze a bordó mezes oroszok is jöttek, leginkább Smolov révén, aki az első játékrészben igen aktív volt, többször is próbálkozott. A 18. percben szemben a kapuval leadott lövése csak centikkel kerülte el Kozáčik kapuját.

Az első félidő hajrája végül a szlovákoké volt. A 32. percben Weiss kapott szenzációs labdát a 16-oson belül, két védőt elküldött „kicsit pihenni” majd kegyetlenül kilőtte a hosszút.

A hátrány tudatában jöttek-jöttek az oroszok, de komolyabb helyzetig nem jutottak. Ellenben a szlovákokkal. Marek Hamsik egy bal oldali szöglet után kapott labdát a tizenhatos sarkánál, egy védőt kicselezett, majd jobbal irtózatos nagy gólt lőtt.

Kettő nullás félidő után egy még támadóbb szellemű orosz csapat jött ki a Stade Pierre Mauroy gyepére, de hiába a 60 százalékos labdabirtoklás, és a kilenc kapura lövési kísérlet, nagyobb ziccerig nem jutottak. Köszönhetően a jól tömörülő és olykor hősiesen védekező szlovákok. A nagy nyomás eredménye azonban egy szépítő találatra futotta a 80. perc. Ekkor egy balról érkező beadást fejelt a hosszúba Glushakov. Ez azonban csak a vigaszdíj volt az erőlködő oroszoknak, akik monoton és sablonos játékot produkálva vereséget szenvedtek az olykor igen gyors és látványos támadásokat vezető szlovákoktól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »