Szép gesztust tett az orosz kardcsapat

A riói olimpiáról a doppingbotrány miatt kizárt honfitársaiknak ajánlották szombaton szerzett aranyérmüket az orosz női kardcsapat tagjai.

„Szeretnénk azt az érmet azoknak ajánlani, akik nem indulhattak el itt” – jelentette ki az együttest erősítő Szofija Velikaja.

A döntőben a tavaly világbajnok oroszok 45-30-ra verték a Pekingben olimpiai aranyérmes ukránokat. Négy éve, Londonban nem szerepelt a programban a női kardcsapatok versenye.

Richard McLaren, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálója a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített júliusi jelentésében államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre van szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől. Az utolsó szót a NOB háromtagú testülete mondta ki, a kizárások után mintegy 270 orosz sportoló indulhat Rióban.

Rovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: kard, 2016. évi riói nyári olimpiai játékok, Oroszország, aranyérem, olimpiai bajnok, Brazília, sport, olimpiaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »