Szentgyörgyi jogsibotrány: román vizsgára biztattak a rendőrök

Szentgyörgyi jogsibotrány: román vizsgára biztattak a rendőrök

A korrupcióval vádolt Kovászna megyei rendőrök azt tanácsolták a jogosítvány megszerzésére pályázó magyar vizsgázóknak, hogy román nyelven próbálkozzanak az elméleti felmérőn, hogy a felvigyázó rendőr tudjon nekik segítséget nyújtani – adta hírül a vádiratba foglaltakra hivatkozva a News.ro hírportál.

jogsivizsg55_b(képünk illusztráció)

Az újabb sepsiszentgyörgyi jogosítványbotrányt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a nyár elején robbantotta ki. A Kovászna megyei törvényszéken két rendőr, két oktató és hat magánszemély ügyét tárgyalja, miután a DNA vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint Costel Adrian A. rendőr legalább tizenöt esetben fogadott el csúszópénzt, hét esetben élt vissza hivatalával, és egy esetben szexuális szolgáltatásokért cserébe segített egy hölgynek megoldani a sofőrvizsga elméleti kérdéseit. Ilie Cristian F. rendőr pedig öt esetben fogadott el csúszópénzt.

Az oktatókat bűnrészességgel és hivatali visszaéléssel vádolják. Hat polgárt megvesztegetéssel vádolnak, ők szabadlábon védekezhetnek, a két rendőr házi őrizetben van, míg az oktatók bírósági felügyelet alatt. A két rendőr 100 lej és 1000 euró közötti összegeket, és más javakat fogadott el a jogosítványért cserében.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »