Szent Mihály-napi műsorfolyam a közmédiában

Szent Mihály-napi műsorfolyam a közmédiában

BUDAPEST. Szent Mihály-nap alkalmából egész napos mûsorfolyammal, benne élõ bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget a közmédia október 1-jén.

Ötödik alkalommal szentel mûsorfolyamot a Szent Mihály-napi rendezvényeknek, ünnepségeknek a közmédia – idézte fel az MTI-nek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek fõszerkesztõje.

Siklósi Beatrix emlékeztetett arra, hogy hagyományosan Szent Mihály napján hajtották vissza téli szállásaikra a Szent György napkor kiterelt állatokat, innen is ered, hogy Szent Mihály ünnepe a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.

A fõszerkesztõ elmondása szerint idén október 1-jén, vasárnap tartanak a közmédia csatornáin tematikus napot, kitekintéssel a pénteki és szombati eseményekre is. A nézõk a közmédia szinte minden csatornáján: a Duna, a Duna World és az m1 televíziókon, valamint a Kossuth és Petõfi Rádiókon is nyomon követhetik majd a Szent Mihály-napi történéseket, de az elõzõ napokban várhatóan a Petõfi tévé is kapcsolódik a mûsorfolyamhoz.

Nemcsak élõ bejelentkezések, hanem – akár az elõzõ napi rendezvényekrõl is tudósító – riportok, bejátszások várják a nézõket, hallgatókat – árulta el Siklósi Beatrix, hozzátéve: a határon túl és a diaszpórában élõ magyarokat is szeretnék bevonni az eseménybe. A Duna Televízióban október 1-jén, az esti fõmûsoridõben a Magyarország szeretlek! címû mûsort követõen csaknem egyórás összefoglaló várható az ünnepi eseményekrõl – jegyezte meg.

Siklósi Beatrix beszámolt arról is, hogy számos polgármestertõl érkezett már visszajelzés, de az MTVA még várja a rendezvényeket szervezõ, további települések jelentkezését a Szent Mihály-napi bejelentkezések és mûsorok összeállításához.

A közmédia a nézõk történeteire is kíváncsi, õk a holvagyotthon@mtva.hu email-címre küldhetnek fotókat, kisfilmeket, a hozzájuk tartozó történetekkel azokról a helyekrõl – például a nagypapa tölgyfájáról vagy az elsõ csóknak helyet adó padról -, melyekhez fontos vagy szívhez szóló emlékek fûzik õket.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »