Szent-Iványi sem börtönben tengeti napjait, hanem a Vizi E. oltalmazó szárnyai alatt hirdeti az "atlanti gondolatokat"

Szent-Iványi sem börtönben tengeti napjait, hanem a Vizi E. oltalmazó szárnyai alatt hirdeti az "atlanti gondolatokat"

Egyhangú szavazással újabb három évre megerősítették Vizi E. Szilveszter akadémikust a Magyar Atlanti Tanács (MAT) elnöki tisztségében – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.


Nincs, de azért eltart a Fidesz – 2015-ig szlovéniai nagykövet volt az SZDSZ-alapító

A MAT szerdai, a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott tisztújító közgyűlésén az alelnökökről is döntöttek.

A felügyelőbizottság elnökének Kovács Árpádot, tagjainak Stadler Jánost és Vogel Dávidot választották meg.

A tisztújítást követően Vizi E. Szilveszter megköszönte a tagság bizalmát, és megerősítette: a szervezet a továbbiakban is Magyarország NATO-tagságának, az abból fakadó feladatok ismertetésének, az észak-atlanti szövetséggel összefüggő ismeretterjesztésnek szenteli tevékenységét.

Vizi E. Szilveszter azt mondta: "a magyar kormány kulcsfontosságúnak tartja a nem kormányzati szervezetként működő MAT működését, amely az elmúlt években számos jelentős konferenciát, rendezvényt tartott, és lehetőséget nyújtott az atlanti gondolatok, eszmeiség hirdetésére".

A szervezet elnöke kiemelte az együttműködést a Honvédelmi Minisztériummal, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, és szólt arról, hogy az elmúlt évben kiemelkedő kapcsolatot alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumával is.

Kitért a NATO-tagországok Magyarországra akkreditált külképviseleteivel való együttműködésre is. Ezek közül kiemelte, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége rendszeresen részt vesz a MAT rendezvényein, Colleen Bell nagykövettel személyesen is jó kapcsolatokat ápolnak – olvasható a közleményben.

(MTI – Wikipédia)

Korábban írtuk: Szijjártó SZDSZ-est dicsér: Szent-Iványi és a lojalitás s a megalkuvás nélküliség


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »