Szent István-napon Egy falat mennyország

Szent István-napon Egy falat mennyország

Pozsonyban is megkóstolható lesz az eucharisztikus kongresszus süteménye.

Egy évvel ezelőtt, a múlt nyár derekán röppent fel a hír: „Megvan a győztes! Új magyar sütemény született, amelyet megkóstolhatsz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.” És sokan valóban meg is kóstolták a 2021 szeptemberében tartott 52. NEK-en, Budapesten.

Néhány nap múlva ismét lehetőség lesz rá, mégpedig Pozsonyban a Szent István-napi magyar szentmisét követően.

vasárnap

Immár hagyományosan, az augusztus 20-i pozsonyi magyar szentmisére a koronázódómban kerül sor. Idén 17 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise a Szent Márton Székesegyházban, melyre a szervezők sok szeretettel hívják a közösen ünnepelni kívánó jószándékú embereket. Buzdítják a kedves vendégeket, hogy aki teheti, érkezzen vidéke népviseletében, a cserkészek cserkészegyenruhájukban.

Hírdetés

 

A szentmise után a templom melletti téren megkóstolható lesz a múlt évi NEK hivatalos süteménye, az Egy falat mennyország, melyet ez alkalommal is Karl Zsolt cukrászmester készít el a dunaharaszti Karl Cukrászdából.

vasárnap

A cukrász a zsűri tavalyi értékelése szerint jól ötvözte termékében a magyar cukrászhagyományokat a Bibliában is megjelenő alapanyagokkal. A pozsonyi tésztába csomagolt, gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült sütemény minden kritériumnak megfelelt, és a bírálók véleménye szerint jól tudja bemutatni a magyar cukrászati hagyományokat a külföldről érkező vendégek számára is. A győztes alkotásban a narancsos ízvilág mellett megjelenik a mandula, a füge, a datolya, a szilva, a sárgabarack és a méz is.

vasárnap


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »