Szent István Intézet: kapjanak intézményes segítséget a kismamák!

Krízishelyzetben lévő kismamák segítését javasolja a Szent István Intézet a várandósteszteken feltüntetett éjjel-nappal hívható segélyvonal elindításával.

A következő ezer évért! Apák napján elindult a Szent István Intézet! - Szent  István Intézet

Hírdetés

Az intézet anyák napja alkalmából, pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a „Veletek, az első pillanattól!” kezdeményezésüket őszi meghirdetése óta több mint ezer magánszemély támogatta aláírásával.
   
A felhívás célja, hogy álljon rendelkezésre egy önkéntes elhatározásból kereshető, intézményes segítő szolgáltatás azon édesanyák számára, akik számára várandóságuk valamilyen okból krízishelyzetet jelent – írták.
   
Az intézet felhívta a figyelmet arra, hogy miután a nők babájuk érkezéséről általában a patikákban, drogériákban, benzinkutakon hozzáférhető várandósteszt használatával szereznek tudomást, célszerű már ezen a felületen informálni őket a segítő lehetőségről.
   
Fontos volna már ekkor, az első pillanattól segítő kezet nyújtani azoknak a kismamáknak, akikben nem az öröm, hanem a kétségbeesés és a félelem az első gondolat „a baba érkezését jelző két csík” megpillantásakor, akik ebben az időszakban krízist élnek át bármilyen – párkapcsolati, anyagi, egészségügyi vagy lelki – okból – írták.
 
Kiemelték, az anyaság elfogadása, a baba életének kihordása ugyan mindig a nő döntése, de az korántsem csak az ő felelőssége, osztozik benne közvetlen környezete mellett végső soron a társadalom is.
   
Az intézet szerint léteznek ugyan ma is kiváló krízisvárandósokat segítő civil szervezetek, honlapok, önkéntesek, működnek anyaotthonok, jogi tanácsadók, ám elérésük esetleges, a válságban lévő kismama csak tudatos keresés után találhat rájuk.
   
Ha ezek a szereplők összehangoltan működő szolgálattá lennének szervezve, az édesanyák érezhetnék: új élethelyzetükben nincsenek egyedül – írták.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »