Szent Erzsébetet ünnepelték Sárospatakon

Szent Erzsébetet ünnepelték Sárospatakon

Szentté avatásának 784. évfordulóján szabadtéri szentmise keretében emlékeztek meg Szent Erzsébetről Sárospatakon, június 10-én. Az ünnepi szertartás hagyományosan a háromnapos Szent Erzsébet-ünnep záróeseménye is egyben.

A főcelebráns ezúttal Pál József Csaba temesvári megyéspüspök volt, akit a szentmise kezdetén a város polgármestere, Aros János, valamint Ternyák Csaba egri érsek köszöntött.

Szent Erzsébet személye nyolcszáz év távlatában is példakép, és nem csak nekünk, magyaroknak, de az egész világon, sokaknak. Ő másokért élt, a családjáért, a betegekért, rászorulókért – emelte ki beszédében a temesvári püspök. – Ez jézusi stílus, hiszen Ő sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másokat – tette hozzá a főpásztor. Pál József Csaba emlékeztetett arra is, hogy Szent Erzsébet egyszerűségében Szent Ferencet követte, személye pedig példaként áll a mai fogyasztói társadalom embere előtt.

Hírdetés

Kiemelte: élete a mi életünkről is beszél. Aki másokért él, azt nemcsak a cél, hanem maga az út is boldoggá teszi, Jézus tanítása szerint. Jézusért és Jézussal dolgozunk, az ő jelenléte erősít bennünket.

Az ünnepi szentmise körmenettel ért véget.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »