Szent Erzsébet-napi ünnepséget tartott a szombathelyi karitász

Szent Erzsébet-napi ünnepséget tartott a szombathelyi karitász

November 26-án, szombaton Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan ünnepséget tartott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Az ünnepi szentmisén, amelyet Veres András győri megyéspüspök celebrált, elismeréseket adtak át a szervezet önkénteseinek és a vállalkozásoknak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Minden évben Árpád-házi Szent Erzsébet napjához közel tartják a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ünnepségét, amelyen hálát adnak az elmúlt évért. A szombathely-szőllősi Jézus Szíve-templom adott otthont az idei találkozónak, amelyen a Katolikus Karitász megalapításának 85., illetve újjászervezésének 25. évfordulójáról is megemlékeztek. Az ünnepi alkalomra az egyházmegye minden részéből érkeztek önkéntesek.

A világ ma is csodálattal tekint a Katolikus Karitász védőszentjének életére. Erzsébet mindössze 24 évet élt, és ez elégnek bizonyult számára, hogy halála után négy évvel az egyház hivatalosan is elismerje életszentségét és példaként állítsa minden krisztuskövető elé a világban. Az ő szellemében végzik áldozatos munkájukat a szervezet munkatársai minden nap és segítenek ott, ahol szükség van rá.

Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: a mai embert az evilági gondok túlzottan lekötik. Figyelmét nem tudja feladataira irányítani. Csak az evangélium lehet az az erő, amely a szíveket, lelkeket Istenhez emeli. A szeretet tudja az embert igazán szabaddá, szárnyalóvá tenni és megtanítja odafigyelni a másikra. Hozzátette: segíteni másokon közösségben lehet igazán, mert ettől hatékonyabb lesz az elvégzendő munka. Ez viszont azt jelenti, hogy a karitász munkatársainak is feladata állandóan növelni a tagság létszámát, új embereket meghívni a segítő szolgálatra. Így mások is megtapasztalhatják, amikor segítenek valakin, azzal maguk is gazdagodnak.

Az elmúlt években, évtizedekben végzett áldozatos munkájukért idén is elismerő oklevelet vehettek át a karitász önkéntesei Veres András megyéspüspöktől és Császár István egyházmegyei kormányzótól. Tíz plébániai karitász munkatárs kapott kitüntetést 25 éves munkájáért. A tíz éves nardai karitász tábor 15 önkéntes munkatársát is dicsérő oklevéllel és egy vörösréz rózsacsokorral köszöntötte Veres András. Emellett négy cégnek, vállalkozónak is megköszönték önzetlen segítségét.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye; Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »