Szent Charbel-szobrot állítottak Gazdagréten

Szent Charbel-szobrot állítottak Gazdagréten

Szent Charbelnek, a libanoni maronita egyház szerzetes papjának állítottak emléket szeptember 25-én Budapest XI. kerületében egy új szoborral, nem messze a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok-templomtól.

1828-ban Júszuf Antún Mahlúf néven született egy kivételes ember, aki hosszú élete során nagy lelkierővel, bölcs derűvel, megingathatatlan hittel és türelemmel gyakorolta a legnemesebb tulajdonságokat. A Charbel nevet már novíciusként vette fel. A név jelentése: Isten története, Isten elbeszélése.

A kelet misztikus aszkétája életével és halhatatlan csodáival a katolikus világ példaképévé vált, VI. Pál pápa 1965-ben boldoggá, majd 1977- ben szentté avatta.

A gazdagréti Szent Angyalok-templom 2016 óta hűségesen őrzi szellemiségét és a szent ereklyéjét. 2018 augusztusában Béchara Boutros Raï maronita pátriárka és Erdő Péter bíboros megáldotta és Szent Charbel szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.

Hírdetés

Joanna Azzi libanoni nagykövet szerint Szent Charbel több ezernyi csodát tett, és sok-sok embernek, családnak az életét változtatta meg. Ezek a csodák nem ismertek földrajzi és felekezeti határokat, és a világban élő összes keresztényt megérintették – mondta korábban, hozzátéve, hogy Szent Charbel kultusza bejárta a világot.

Forrás: MTI

Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »