Szenátori székre kacsintgat Amerika leghíresebb transzszexuálisa

Caitlyn – korábban Bruce – Jenner lehet a következő híresség, aki politikai pályára lép az Egyesült Államokban. Az egykori olimpiai bajnok tízpróbázó, a szintén celebritás Kendall és Kylie Jenner édesapja, illetve Kim Kardashian nevelőapja egy New York-i rádióműsorban beszélt arról, hogy a következő fél évben eldönti, elindul-e Kalifornia szenátori székéért.

Jelenleg is egy olyan lobbicsoportban dolgozik, amely célul tűzte ki, hogy megváltoztassa a Republikánus Párt hozzáállását a melegek és transzneműek ügyéhez, de ki fog derülni, ezt a cél a politikán belül vagy kívül tudja jobban szolgálni. „Most vagyunk abban a folyamatban, hogy meghatározzuk ezt, de igen, benne lennék egy szenátori kampányban” – mondta.

A 67 éves, 2015-ben nemet váltó Jenner, aki saját bevallása szerint republikánus, de idén februárban élesen kritizálta Donald Trump elnököt, amikor visszavonta azt a szövetségi irányelvet, amely szerint a transznemű diákok a választásuk szerinti mosdót használhatták az iskolákban.

A jelenleg hivatalban lévő, kaliforniai szenátor, a demokrata Dianne Feinstein mandátuma 2018-ban jár le. Korábban a lelkes Trump-támogató zenész, Kid Rock lebegtette meg, hogy jövőre elindulna egy szenátori székért, a színész Dwayne „The Rock” Johnson pedig egyenesen az elnöki hivatalt nézte ki magának.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »