Szén-monoxid-mérgezés – a mentősök is rosszul lettek

Mentősök is rosszul lettek, amikor egy vélhetően szén-monoxid-mérgezést kapott férfin próbáltak segíteni kedden Debrecenben – közölte a Hajdú-Bihar Megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

Előzőleg a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vélhetően szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember kedden Debrecenben, a férfi egy fóliasátorban lett rosszul, a rajta segíteni próbáló hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitték kórházba.

Rendőri helyszínelés Debrecenben, az eset helyszínén. Kép: MTVA Újmédia / M1

Hírdetés

A katasztrófavédelem közleménye szerint az eset egy Kondoroskert utcai háznál történt. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. Még az egységek kiérkezése előtt egy embert kihoztak a sátorból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni, a férfi a helyszínen meghalt.A segítségnyújtás közben rosszul lett hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitték kórházba.

A rendőrség kora délután azt közölte, hogy egy férfi és két nő, valamint az őket ellátó négy mentős lett rosszul. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy három fóliasátornál szén-monoxid-mérgezés gyanúja merült fel. Az elhunyt egy 54 éves férfi. A gyanú szerint a fóliasátrakba szabálytalanul vezették be a gázt azért, hogy az ott gondozott mezőgazdasági növények ne fagyjanak meg.

Az eset körülményeinek kivizsgálását szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A hatóság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »