Szemléletváltást várnak a mentőszolgálatnál

Az elbocsátott megyei mentős vezetők megbízása határozott időre, öt évre szólt, így nem érhette őket meglepetésként, hogy megbízásuk lejárt – mondta Magyarország élőben című műsorunkban az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Győrfi Pál hozzátette: nem igaz, hogy elbocsátották őket, mentőtiszti munkakörük, közalkalmazotti jogviszonyuk nem szűnt meg. A szóvivő hozzátette: a helyükre érkezett szakemberektől szemléletváltást várnak a mentőszolgálatnál.

„A mentőszolgálatnak új vezetése van, az új vezetésnek pedig új elképzelései vannak. Az új elképzelések egy akcióprogramot, tulajdonképpen szemléletváltást jelentenek. Ha megengedi, akkor egy-két szót erről. Eddig is sokszor mondtuk azt, hogy a legfontosabb értékünk a mentődolgozó, de valahogy nem tudtunk sokat tenni értük. Most az új szemlélet arról szól, hogy olyan embereket válasszunk a megyei vezető mentőtiszti pozícióba, akik kétfelé is jól tudnak teljesíteni. Egyrészt persze a legfontosabb cél az, hogy a betegellátás a lehető legmagasabb színvonalú legyen, de ez csak akkor működhet, ha a mentődolgozók, akik ebben a szervezetben dolgoznak, jól érzik magukat, megbecsüljük a munkájukat. Ehhez menedzsmentszemléletre van szükség, tehát egy kicsit más vezetői attitűdöt, alkatot kerestünk most, mint eddig” – fejtette ki.

Tekintse meg a Győrfi Pállal készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »