Szemfüles rendőr fogta el a rablót

Szemfüles rendőr fogta el a rablót

A gyanú szerint a férfi alkalmi ivócimborája pénztárcáját vette el erőszakkal. Napokkal később ismerték fel, amikor más ügyben járt a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 2022. január 20-án, 23 óra körül elkövetett rablás miatt indított eljárást egy budapesti férfival szemben, aki – miután együtt ivott egy másik emberrel, akivel akkor találkozott – Budapest VII. kerületében, az Almássy úton kirabolta. Először falhoz nyomta, majd arcon ütötte és az értékeit követelte. Mivel a sértett férfi nem adta át a pénzét, a feltételezett elkövető kivette a kabátjából a pénztárcáját és elfutott.

A kerületi rendőrök a bűncselekmény után azonnal elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, majd a lefoglalt kamerák felvételeit visszanézték.

Néhány nappal később, 2022. január 24-én, reggel, az erzsébetvárosi rendőrkapitányság előterében az egyik járőr egy férfira lett figyelmes, aki hasonlított a január 20-án elkövetett rablás elkövetőjére. Az ügyintézés miatt a rendőrségre érkező 39 éves férfit a szemfüles egyenruhás a kapitányságon elfogta és előállította annak gyanújával, hogy ő rabolta ki ismerősét január 20-án.

A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Norbertet rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A feltételezett rabló a gyanúsítás miatt panasszal élt, mivel elmondása szerint nem követte el a terhére rótt cselekményt, érdemi vallomást azonban nem tett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »