Személyre szabva készít csomagokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Személyre szabva készít csomagokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Családokra, személyre szabva készít csomagokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, mely eddig közel hétmillió forint értékű élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel támogatta a rászorulókat. Az adományok célba juttatásában a plébániai karitászcsoportok munkatársai vesznek részt.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársainak, önkénteseinek és intézményeinek a koronavírus-járvány alatt végzett munkájáról, felelősségvállalásáról adott hírt a Szombathelyi Televízió. A riportban Tuczainé Régvári Marietta egyházmegyei karitászigazgató beszélt a személyre szabott segítségnyújtásról. Családokra szabva állították össze az adományokat, tehát nem egységcsomagot készítettek. A többgyermekes családoknak például több müzlit, tejet, hasonló készítményeket pakolak. Sőt, ha kellett a gyógyszerek kiváltásában is segítettek és voltak, akik laptopokat kaptak a karitásztól.

Sajnos nem járhattak be az ellátottak a hét, összesen 370 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató intézménybe, ahol a vállalatok által kihelyezett munkát végezik, csoportterápiás foglalkozásokon vehetnek részt, és az intézményekben biztosítják számukra a támogatott étkezést is.

Hírdetés

Tuczainé Régvári Marietta elmondta: A cégeknek is nagy volt a társadalmi felelősségvállalása a megváltozott munkaképességűek irányában. Engedték, hogy otthon maradjanak, és a leállási idő alatt is fizettek nekik. Valamint a karitász a nappali ellátás keretében az ebédjüket is tudta biztosítani.

Május végén az ellátottak egy része visszatért a Szikla Szociális Központba, őket a kellő óvintézkedések betartásával ültetik le a munkaasztalokhoz, a többiek júniustól állhatnak ismét munkába.

Forrás és fotó: Szombathelyi Televízió; Katolikus Karitász

Videó: Szombathelyi Televízió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »