Szembesítik egymással Ruskót és Černákot

Szembesítik egymással Ruskót és Černákot

POZSONY. Szembesíti egymással a vádlott Pavol Ruskót és az ellene valló MikulᚠČernákot az Országos Rendőrkapitányság pozsonyi épületében a vizsgálótiszt.

A szembesítés egy olyan művelet, amely során a rendőr az érintett személyeket arccal egymás felé fordulva ülteti le, és kérdéseket tesz fel nekik azzal a céllal, hogy vallomásaikból kiküszöbölje az ellentmondásokat. Az ilyen típusú kihallgatások általában két-három óráig szoktak tartani. Az egykori alvilági főnök azt állítja, hogy Rusko tőle rendelte meg Volzová likvidálását. A volt Markíza-főnök azonban tagadja e vádat, amit kitalálmánynak nevezett – írta a Pravda napilap.

„A vizsgálótiszt további műveletek elvégzését tervezte be, konkrétan a tanúk kihallgatását, amelyekre majd Pozsonyban és a fővároson kívül is sor kerül. Egyúttal a két vádlott konfrontációját is betervezte“ – mondta el Rusko ügyvédje, Marek Para. Hozzáfűzte: a rendőrség további 4-5 tanút is ki szeretne hallgatni, és valamennyiüket szembesítené egymással.

Miért hazudik olyan gyalázatosan?

„Meg akarnám kérdezni a gyilkos úrtól, azaz a többszörös gyilkos úrtól, hogy miért hazudik olyan gyalázatosan, és ki bírta őt rá erre“ – nyilatkozta a jelenlevő újságíróknak még a szembesítésük előtt Pavol Rusko.

Az ügyvédje megemlítette azt, hogy a szembesítést a vizsgálótiszt vezeti, miközben az ügyfele és a vádlott Mikuláš Černák majd egymással szemben foglalnak helyet. „Azután a vizsgálótiszt egyes kérdéseire válaszolnak“ – szögezte le. Hozzátette: Rusko hajlandó vallomást tenni.

Hírdetés

Rusko megérkezése előtt hozzávetőleg negyed órával egy másik bejáraton a rendőrkapitánysági épületébe érkezett a három járműből álló, kommandósokkal teli kocsioszlop, amely valószínűleg Mikuláš Černákot szállította.

Rusko renelte meg Volzová meggyilkolását?

Pavol Rusko gazdasági ex-minisztert azzal vádolják, hogy 1997-ben az alvilágtól rendelte meg az akkori társa, Sylvia Volzová meggyilkolását. Másokon kívül ellene vallott a besztercebányai (Banská Bystrica) alvilág hajdani feje, Mikuláš Černák is, aki további gyilkosságaiért már az életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Pavol Ruskón kívül ez ügyben további vádlottnak számít Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel és Mikuláš Černák is.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság tavaly november 21-én bocsátotta szabadlábra Ruskót. Egyúttal arra is kötelezte őt, hogy egy tisztviselő felügyelete alatt tölthesse próbaidejét, miközben elektronikus karkötőt kell viselnie és tilos külföldre utaznia. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »