Szélsőségesek szétverték az OĽaNO-NOVA politikusának kávézóját

Szélsőségesek szétverték az OĽaNO-NOVA politikusának kávézóját

Egyelőre ismeretlen tettesek szétverték Jozef Viskupič (OĽaNO) parlamenti képviselő nagyszombati (Trnava) kávézóját. A politikus saját blogján számolt be arról, hogy tegnap, kevéssel délután 15:00 után hívta fel felesége azzal, hogy a családi vállalkozásként működő kávézó előtt két szélsőséges fiatalokból álló tábor mérte össze erejét.

 

Az összecsapás során az utcáról felszedett macskakövekkel dobálták meg a kávézó épületét. Az egyik várandós alkalmazott is épp szolgálatban volt.

 

Forrás: Facebook.com

 

Viskupič beszámolója szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy tervezett vagy véletlenszerű „találkozó“ volt-e a kávézónál. Az egyértelműen szélsőséges elemekből álló csoport létszámát a parlamenti képviselő 60 főre becsülte. Azt is kiemelte, hogy ilyen esetre Nagyszombatban 10 éve nem volt példa.

 

 

„Továbbra is mindent megteszek törvényjavaslatokkal vagy saját kezdeményezéssel azért, hogy az ehhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Hogy az extrémizmus és a radikalizáció elemeit kigyomláljuk (…)“ – írta az OĽaNO-NOVA képviselője blogjában.

 

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: jozefviskupic.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »