Szélsőségesek gyújtogattak és okoztak áramkimaradást Berlinben

Szélsőségesek gyújtogattak és okoztak áramkimaradást Berlinben

Gyújtogatás okozott hétfőn este áramkimaradást 6500 háztartásban a német főváros Berlin-Charlottenburg városrészében.

Az interneten a „Vulkangruppe NetzHerrschaft zerreißen”  nevű, a hatóságok előtt eddig teljesen  ismeretlen csoport  dicsekedett a szabotázsakció elkövetőjeként. Az akció  során „nagymennyiségű vezetéket” gyújtottak fel, és „célzottan kábeleket vágtak szét”, hogy ezzel – mint közleményükben fogalmaztak – a többi között a hadseregnek,   a Tegel  nemzetközi repülőtérnek,  illetve a magasfeszültségű vezetéktől függő több vállalatnak is kárt okozzanak.

A politikai indíttatású bűncselekményekért felelős állambiztonsági szolgálat nyomozást kezdett az ügyben. Egy szóvivő ugyanakkor még nem tudott semmi közelebbit mondani a tűz okáról.

Hírdetés

Berlin Charlottenburg városrészében a kora délutáni órákban szünetelt az áramszolgáltatás 6500 háztartásban és 400 üzletben, amit csak a kora esti órákra sikerült nagyrészt helyreállítani.

Olaf Weidner, az egyik berlini áramszolgáltató szóvivője elmondta: egy híd alatt futó összesen nyolc 10 ezer voltos vezeték sérült meg a kábeltűzben.
 

A német fővárosban ismételten követtek el gyújtogatásokat szélsőbaloldali csoportok, utoljára 2017 júniusában, amikor több német szövetségi tagállamban 13 vasúti létesítményében raktak tüzet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »