Széljobbosok tüntetnek Brüsszelben az IÁ ellen

Széljobbosok tüntetnek Brüsszelben az IÁ ellen

Ugyan egy nagy demonstrációt a belügyminiszter lefújatott, szélsőjobboldaliak vonultak az utcára.

Kb. négyszáz szélsőjobboldali tüntető vonult Brüsszel utcáira, hogy az Iszlám Állam ellen tiltakozzon – írja a brit The Daily Telegraph online kiadása. A tömegben állítólag futballhuligánok is feltűntek, ezt erősítheti meg, hogy a Euronews felvételein úgy látszott, fáklyát, görögtüzet is gyújtottak a tüntetők. A Place de la Bourse-hoz vonult tömeg egy transzparenst tartott maga előtt, ezen az alábbi felirat is szerepelt: „B…d meg, Iszlám Állam”.

Far-right illegal demo in Brussels. They took over memorial site for attack victims on Place Bourse #BrusselsAttacks pic.twitter.com/HJmRS0Lots— Rory Mulholland (@mulhollandrory) 2016. március 27.

Az egyik tüntető azt mondta a Telegraph-nak, hogy Antwerpenből érkezett és hogy a tüntetők különböző szurkolói csoportok tagjai. Szerinte erős a rendőri jelenlét a tüntetésen – ezt a Euronews képsorai is alátámasztják: rohamrendőrök vonultak a helyszínre, ahol már kisebb dulakodások is voltak.

Cikkünk frissül!

A nagy demonstráció elmarad

Amint arról a Hír TV is beszámolt, a hatóságok kérésére, biztonsági megfontolásokból a szervezők lemondták szombaton a másnapra tervezett brüsszeli demonstrációt. Ezen a hét eleji merényletek áldozatai iránti szolidaritásból tartottak volna meg, dacolva a félelemmel.

Jan Jambon belga belügyminiszter és Yvan Mayeur brüsszeli polgármester arra kérték az ország polgárait, hogy biztonsági megfontolásokból ne vegyenek részt a brüsszeli merényletek áldozatai iránti szolidaritásból tartandó vasárnapi demonstráción.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »