„Szelfizett” a hősszerelmes gépeltérítővel

„Szelfizett” a hősszerelmes gépeltérítővel

A skót férfi azért készített közös fotót Seif Eldin Mustafával, mert meg akarta nézni közelebbről a rá aggatott „bombát”.

Amint arról kedden beszámoltunk, egy egyiptomi férfi, Seif Eldin Mustafa szerelmi bánatában (és politikai menedékjogot követelve) eltérítette az EgyptAir egyik belföldi járatát és Cipruson kényszerítette leszállásra. A férfi egy olyan övet viselt, amelyre állítása szerint bombát aggatott.

Ez a bomba keltette fel a gép egyik utasának, a skót Ben Innesnek az érdeklődését is – írja a brit The Guardian. Innes elérte, hogy közös fotót készíthessen Mustafával. Az egyik stewardess fordított közte és az egyiptomi férfi között, aki csak megvonta a vállát, így a stewardess lefotózta a párost.

Ben Innes from #Aberdeen poses for a picture with #EgyptAir #MS181 hijacker. pic.twitter.com/ywdGYuDWwm — Paul Smith (@Journo_Paul) 2016. március 29.

Innes – aki üzleti úton járt Egyiptomban – igyekezett vidám maradni a feszült helyzetben, ezért is vigyorog a fotón, majd visszaült a helyére. Tanulmányozta a fényképet – amelyről azt nyilatkozta, hogy „Ez a világ legjobb szelfije”, pedig ez nem is egy szelfi –, amelyből egyértelművé vált számára, hogy a szerkezet hamis, nem működőképes.

Már következő lépésén agyalt, amikor Mustafa a gép fogva tartott másik két utasával, valamint a személyzettel együtt elengedte. A biztonsági szakértők egyébként kiakadtak Innes lépésén, ám a barátai nem: szerintük ez a férfira valló cselekedet volt.

A többit már tudjuk, az egyiptomi külügyminisztérium például ezt közölte a letartóztatott Mustafáról: „ő nem terrorista, hanem egy idióta. A terroristák őrültek, de nem hülyék. Ez az ember viszont hülye.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »