Szelfi Ferenc pápával – magyar fejlesztésű applikációt használhatnak a krakkói IVT résztvevői

Szelfi Ferenc pápával – magyar fejlesztésű applikációt használhatnak a krakkói IVT résztvevői

A krakkói Ifjúsági Világtalálkozó közel kétmillió résztvevője magyar fejlesztésű applikációval készíthet virtuális szelfit Ferenc pápával. A szelfizőknek a Szentatya névre szóló emléklapot küld e-mailben – tudtuk meg a GetCerti alkalmazás ötletgazdájától, Zolcer Jánostól.

A krakkói Ifjúsági Világtalálkozó minden résztvevőjének vágya, hogy találkozzon Ferenc pápával. Arról csak nagyon kevesen mernek álmodni, hogy szelfit is készíthessenek vele, és e-mailben pápai aláírással ellátott emléklapot kapjanak tőle. Ezt az álmot igyekszik – ha csak virtuálisan is – megvalósítani a GetCerti (Get Certification) applikáció.

Az App Store-ból és Google Playből ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével a világtalálkozó ideje alatt Krakkóban tartózkodó fiatalok közös fotót készíthetnek Ferenc pápával.

A fotó szív alakú keretbe foglalható, amelyre rákerül a készítő neve, valamint egy rövid írásos és videoüzenet. A lakatba zárt tartalmakat az app „elküldi” a pápának, aki virtuálisan minden küldeményre válaszol. Névre szóló e-mail és benne három emléklap érkezik a szelfizőnek a Szentatyától. Az emléklapon a közös fotó, egy névre szóló üzenet és hitelesített pápai aláírás található.

Akik nem tudnak jelen lenni Krakkóban – legyenek bárhol a világban – egy támogatói emléklapot (Merci certi) készíthetnek, amelyben szintén a pápa üdvözli a készítőt.

Az alkalmazás fejlesztője és üzemeltetője a magyar Online Content Kft., a WYD Krakow 2016 hivatalos partnere. A cég hosszútávú célja, hogy az app segítségével nemzetközi sztárokkal, híres emberekkel közös virtuális fotókat lehessen készíteni, akiktől szintén névre szóló, aláírt emléklap érkezik.

Az Online Content Kft. előrehaladott tárgyalásokat folytat hollywoodi stúdiókkal, híres focistákkal, labdarúgócsapatokkal, neves rendezvényekkel, akik körében nagy tetszést és komoly érdeklődést váltott ki az ötlet.

Zolcer János, a GetCerti app ötletgazdája szerint a sztárkultusz egyre nagyobb méreteket ölt, a sztárok pedig egyre kevésbé elérhetőek. Az applikáció lehetőséget ad mindenkinek, hogy kedvencével közös fotót készítsen. Sőt, a sztárok még névre szóló emléklapot is küldenek a készítőnek, amely egy örök emlék marad. „Felkerestem számos hollywoodi sztárt, nemzetközi hírességet, mindegyikük lelkesen fogadta az appot, és örömmel részt vesz a közös munkában. Ugyanis van egy közös célunk is: a bevételek jelentős részéből beteg gyerekeket támogatunk” – mondta el Zolcer János.

Az GetCerti applikációról bővebb információkat annak honlapján találhatnak az érdeklődők.

Fotó: Getcerti.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »