Széles Sándor "nem tudja vállalni a felelősséget" Gyurta kieséséért

Széles Sándor "nem tudja vállalni a felelősséget" Gyurta kieséséért

Széles Sándor edző “nem tudja vállalni a felelősséget”, amiért Gyurta Dániel címvédőként már az előfutamban kiesett 200 méteres mellúszásban a Rio de Janeiró-i olimpián.

“Meg kellene kérdezni Kovácshegyi Ferencet és Wirth Balázst, hogyan képzelték ezt, és ki a felelős ezért”

– nyilatkozta Széles a Kossuth Rádiónak.

Hangsúlyozta:

ő változatlanul elkészítette az edzésterveket, de az utolsó évben, “amikor egyre gyengébben úszott”, az UTE sportolója más felkészülési program szerint tréningezett.

Úgy fogalmazott:

január óta elsőként érkezik tanítványa edzéseire és utolsóként távozik, mégsem tudja vállalni a felelősséget a szerepléséért.

A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a keddi előfutamban, így nem jutott be az elődöntőbe. A szám háromszoros világbajnokaként a 27 éves sportoló 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

“Több helyen nyilatkoztam, hogy bizonytalan vagyok a felkészülési állapotával kapcsolatban. Nem mondhattam, hogy gyenge, mert nem vehettem el az önbizalmát”

– mondta Széles Sándor, majd kifejtette, hogy Gyurtának azért nem megfelelő az állóképessége, mert más edzésterv alapján dolgozik.

“El vagyok keseredve, mert ettől függetlenül szerettem volna, ha valahogy fel lehet őt támasztani, én viszont nem tudtam feltámasztani és senki nem segített nekem, az edzőkollégák pedig egyszerűen átvették az irányítást Dani felkészítésében”

– nyilatkozta.

Az edző arról is beszélt, hogy a viszonya továbbra is nagyon jó a sportolóval, vagyis nem ezen múlt az eredményessége, és nem zárja ki, hogy közösen dolgozzanak a jövő évi budapesti világbajnokságot megelőzően.

“Természetesen vállalom, és tisztázni szeretném a dolgokat. Úgy azonban nem lehet vállalni, hogy megint más irányítsa a munkáját, és más készítse fel”

– mondta Széles Sándor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »