Szél: Ibizáról diktál a kormány

Urizáló, helikopterező, Ibizáról diktáló pártnak nevezte napirend előtti felszólalásában a kormányt az LMP társelnöke.

Szél Bernadett szerint a Fidesz-KNDP kormány az elmúlt 6 évben mindent megadóztatott, amit meg lehetett, és azoktól vett el, akiknek adni kellett volna. A politikus azt mondta, az emberek jobban járnának a Lehet Más a Politikával.

„Az biztos, hogy mi nem lopnánk, nálunk a korrupció nullára lenne rakva, akik pedig börtönt érdemelnek, azok börtönbe kerülnének, nem helikoptereznénk, nem építgetnénk stadionokat, nem urizálnánk, és nem csinálnánk azt, hogy polgári kormánynak hazudjuk magunkat és közben Ibizáról diktálnánk a tempót. Ilyen nincsen. Az LMP-vel a bérválság véget érne, aki elment Magyarországról az hazajöhetne, és a családok nem szakadnának szét kényszerből, hogy is mondták? Tessék választani!” – mondta el felszólalásában a párt társelnöke.

Hazugságnak tartja a képviselőnő szavait a fideszes Tállai András. Az államtitkár válaszában azt mondta, a kormány nem az adóemelések, hanem az adóterhelések csökkentésének kormánya. A politikus ismertette, kormányzásuk óta csökkentek az adóterhek, egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert vezettek be, és a szocialisták által megszüntetett családi adókedvezményt is visszahozták.

„Összességében a családi adókedvezmény és az szja kulcsnak a csökkentése hat év alatt 3600 milliárd forint jövedelemadó csökkentést jelentett, ami azt jelenti, hogy a családoknál ennyi pénz maradt a zsebében, ellentétben az önök állításával. És ha ehhez hozzátesszük a nem közvetlenül adóintézkedést, de a rezsicsökkentés hatását, a devizahitelezés megállítását és rendezését, akkor látható, hogy a családok 2010-től folyamatosan, ahogy a magyar gazdaság egyre jobban teljesített így egyre jobban jártak és egyre nagyobb lehetőségük, jövedelmük volt a családjaik számára” – válaszolt Tállai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »