Szél Bernadett feljelenti a kormány a Paks 2. hitel előtörlesztése miatt

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés mikatt feljelenti a kormányt a paksi hitel előtörlesztése miatt Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje. A párt közleménye szerint súlyos pénzügyi károkat szenvedtek el a magyar adófizetők a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által kedden bejelentett konstrukció miatt, ami önmagában annak beismerése, hogy az oroszok által folyósított paksi hitel az évszázad legkorruptabb konstrukciója.

„Bár a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy minden esetben meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy a paksi beruházás bizonyos kiadásait piaci hitelből finanszírozzák, a kormány végül a méregdrága Putyin-kölcsönt hívta le. Később az is világossá és egyértelművé vált, hogy a hitel semmi másra nem jó, mint az EU-s források elapadásával a fideszes oligarchákat és haverokat kifizetni” – áll az LMP közleményében.

Varga Mihály a Világgazdaságnak mondta el, hogy Magyarország előtörleszti a Paks II. beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió eurót. Az orosz féllel megkötött hitelszerződés fenntartása szerinte hosszú távon szükségszerű, de az előtörlesztéssel számottevő kamatmegtakarítás érhető el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »