Szél: A Fidesz már csak egy brand

A tavaszi választás tétje, hogy továbbra is oligarchák vezetik-e az országot vagy olyan kormány kerül hatalomra, ami a magyar családok érdekeit tartja szem előtt – mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett szerint elbukott a Fidesz családpolitikája, hiszen míg a kormány azt állítja, nőtt a a bölcsődék száma, a KSH adatai szerint valójában ezerötszázzal csökkent.

Hírdetés

A politikus azt is kiemelte: a külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont két százalékkal csökkent.

Szél Bernadett szerint a családok támogatása helyett Orbán Viktor kínai hitellel adósítja el az országot, hogy fenntarthassa a Fidesz hatalmát biztosító oligarcha-gépezetet.

2018 áprilisában, aki elmegy voksolni és a Fideszre szavaz, az egyértelmű, hogy az oligarchákra fog szavazni. Olyan, hogy Fidesz, gyakorlatilag már nem létezik, csak egy brand, egy franchise, aminek van egy parlamenti képviselete. Ez a különítmény semmi mást takar, mint egy csapat oligarchát, akik a magyar adófizetők pénzén élősködnek. És most már nem csak a mostani adófizetőkről beszélünk, hanem sokkal inkább a gyermekeinkről, az unokáinkról, dédunokáinkról beszélünk. Aki az LMP-re szavaz, az viszont a magyar családokra szavaz. Azokra a magyar emberekre szavaz, akik nap mint nap kőkeményen dolgoznak azért, hogy előre jussanak egyről a kettőre, és akiket csúfosan megrövidített ez a kormány – mondta Szél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »