Székesfehérváron a fideszes többség pozíciókat adott az ellenzéknek

Székesfehérváron a fideszes többség pozíciókat adott az ellenzéknek

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere Facebookon írt arról, hogy teljes a konszenzus a közgyűlésben – szúrta ki a 444.

Örülök és büszke vagyok rá, hogy miközben más városokban veszekedések kísérik az új testületek felállását, addig Székesfehérváron a demokrácia szabályait és szokásjogait is megtartva, teljes konszenzussal születtek meg ezek a döntések.

Ez azért is szokatlan a Fidesztől, mert a kormánypárti polgármester mellett a közgyűlésben kétharmados többséget szereztek.

Csütörtökön kormánypárti és ellenzéki konszenzussal szavazták meg a bizottságok külső, szakértő tagjait, október végén szintén teljes egyetértés volt az alpolgármesterek, a tanácsnokok, a bizottsági elnökök és tagok személye kapcsán.

Magyarországon furcsa jelenség a jól működő demokrácia, de Cser-Palkovics alapnak tekinti a hozzáállásukat:

Hírdetés

Mindig is a demokratikus gondolkodásnak alapjának tekintettem, hogy az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság (pénzügyek, költségvetés, gazdálkodás) elnöke, valamint a város vagyonával, közszolgáltatásaival kapcsolatos ellenőrző feladatokat ellátó tanácsnokok is ellenzéki képviselők legyenek.

És még a kormánypárti önmérsékletet is megemlítette:

a közgyűlésben kialakult 2/3-1/3 arányhoz képest a kormánypárt önmérsékletének köszönhetően az ellenzék kedvezőbb arányban kaphatott szerepet a tanácsnoki és bizottsági struktúrában. Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában.

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »