Székelyudvarhelyen utcára vonultak a Budvár negyedi romák

Székelyudvarhelyen mégsem lesz csendes a választás. Urnazárás előtt két és fél órával a többségében romák által lakott Budvár negyedben kétszáz roma verődött össze. Még nem teljesen világos, hogy miért gyűltek össze, a jelenlegi polgármester kihívói szerint a romák a jelenlegi polgármestert támogatják, ezt bizonyítja, hogy a helyszínen volt Farkas Levente, a polgármester tanácsadója is.

Az UIET önkénteseit és az EMNP-MPP listán szereplő képviselőjelölteket elmondásuk szerint a Budvár negyediek „A bevándorlók menjenek el.” És „Mi Bunta Leventére szavazunk!” jelszavakat kiabálva várták.

Gálfi Árpád kampánystábja szerint ők azért mentek a Budvár negyedbe, mert értesüléseik szerint túl sokan szerepeltek a pótlistákon, ugyanakkor többen is azt mondták, hogy a jelenlegi polgármester stábja autókkal viszi szavazni az ott lakókat, többek között egy lengyel rendszámú autóval.

A helyi romák szerint azonban Gálfiék mentek le négy-öt autóval.

Farkas Levente a Facebookon azt írja, hogy őt egy negyedi fiatalember hívta fel, hogy Gálfi Árpád, az EMNP-MPP koalíció polgármesterjelöltje pénzt ígért nekik, míg Gálfi szerint az RMDSZ szavazóhelyiséget akar nyitni az ott lakóknak.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »