Székelyudvarhelyen nem csökkentik a helyi rendõrség alkalmazottainak bérszorzóját

Székelyudvarhelyen nem csökkentik a helyi rendõrség alkalmazottainak bérszorzóját

Az RMDSZ székelyudvarhelyi frakciója a tegnap délutáni szakbizottsági ülésen módosító javaslatával kiállt a helyi rendőrség alkalmazottai mellett – fogalmazott sajtóközleményében Derzsi László, az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezetének elnöke.

A városi szervezet elnöke szerint érthetetlen, hogy miközben a városvezetés a közbiztonságról szóló tanácskozásait teszi közzé a közösségi oldalán, ezzel egyidejűleg a csütörtöki tanácsülés határozattervezetei között az új bérezési rács kizárólag a helyi rendőrség munkatársai számára bizonyult hátrányosnak.

Hírdetés

„Határozottan elutasítottuk ebben a formában a tervezetet és módosító javaslatot nyújtottunk be, miszerint maradjanak a korábbi értékkel a szorzók és ne történjen semmilyen csökkentés a bérezéssel kapcsolatban.” – hangsúlyozta a szervezet elnöke.

Hosszas vitázás után az előterjesztő elfogadta az RMDSZ-frakció módosító indítványát, így nem eszközölnek megszorításokat az alkalmazottak bérén, írja az RMDSZ Székelyudvarhelyi Városi Szervezetének szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleménye.

„Nem tanácskozásokra, hanem konkrét cselekedetekre van szükség ahhoz, hogy városunkban megoldódjanak az ilyen problémák, mint a közbiztonság kérdése. Reméljük, hogy kezdeményezésünkkel már egy lépéssel közelebb állunk hozzá, ugyanis a helyi rendőrség munkatársainak hatalmas felelősségük van ebben.” – fogalmazott Derzsi László. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »