Székelyföldi turisztikai klaszter a szolgáltatások összekapcsolása érdekében

Székelyföldi turisztikai klaszter a szolgáltatások összekapcsolása érdekében

Turisztikai fórumon osztották meg tapasztalataikat a szakág képviselői a csíkszeredai Hargita Vendégváróban csütörtökön, május 19-én. A szervezők Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére alakult Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csomád Bálványos Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Társulás és a Hargita Megyei Patronátus az eseményen lehetőséget kívántak biztosítani a turisztikai egyesületek, információs irodák, programszervezők és résztvevők számára szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére és üzleti kapcsolatok kiépítésére.

Ugyanakkor ez alkalommal alakult meg a Székelyföldi turisztikai desztináció menedzsment klaszter is, célja összekapcsolni a különböző turisztikai szolgáltatásokat, turizmusfejlesztési célú partnerségek kiépítése és erősítése a Székelyföld történeti-kulturális térséggel azonosulni tudó vállalkozók, civil szervezetek, közintézmények és önkormányzatok között, a közös ágazatpolitika kialakítása érdekében. Ezen felül a szakmai együttműködés kialakítása és ápolása Románia mindenkori turizmusért felelős minisztériumával az országos és helyi turizmuspolitika szakmai megalapozása és gyakorlatba ültetése érdekében, egyrészt a hatósági feladatok hatékonyabb ellátása, másrészt a turizmus piaci desztinációmarketing tevékenységek, szakmai képzések támogatása és a turisztikai szolgáltatások minőségbiztosítása terén.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megnyitón hangsúlyozta nem elég drága kiadványokat, honlapokat készíteni és kiállításokra járni. – A tervezéstől a szakképzésig össze kell hangolni a különböző tevékenységeket, egymást segítve kell megoldani a sajátos problémákat – fejtette ki a megyeelnök, hozzátéve forduljanak javaslatokkal Hargita Megye Tanácsához, hogy a helyi tanácsokkal, kistérségi egyesületekkel vagy a LEADER akciócsoportokkal együttműködve hogyan mozdíthatnak elő egy-egy elképzelést.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »