Székelyföldi terrorvád – Meghosszabbították Beke és Szőcs házi őrizetét

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék újabb tizenöt nappal meghosszabbította Beke István Attila és Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi elnöke július 30-áig érvényes házi őrizetét.

A tárgyaláson Beke védőügyvédje védence házi őrizetének meghosszabbítását kérte, hogy az eljárás ideje alatt felesége és két gyermeke közelében lehessen. Azt is közölte, hogy hét hónapos előzetes fogva tartása ideje alatt Beke megbetegedett. A HVIM kézdivásárhelyi elnöke elmondta a taláros testületnek, hogy terror és rémálom volt a fogdában töltött idő, olyan emberekkel találkozott, akik csúnyán viselkedtek vele, mert a román média nemzeti problémává tette őt, a többi fogoly pedig felismerte.

Szőcs Zoltán védőügyvédje a házi őrizet helyett hatósági felügyelet alá helyezést kért védence számára, amit elutasítottak. Az HVIM-elnök azért kérte ezt, hogy naponta 4–5 órát a családi gazdaságban dolgozhasson, illetve elmehessen a fogászatra. A legfelsőbb bíróság első kérését elutasította, de a fogkezelést jóváhagyta, így Szőcs Zoltán augusztus 3-án és 10-én 15 és 16 óra között elhagyhatja lakását, elmehet a fogorvosához.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »