Székelyföldi srác a magyar humorcsatorna versenyében

Székelyföldi srác a magyar humorcsatorna versenyében

András Előd sepsiszentgyörgyi származású, jelenleg Csíkszeredában élő humorista egyedüli erdélyiként jutott be a Comedy Central magyarországi humorcsatorna tehetségkutató versenyének legjobb húsz helyezettje közé háromszáz jelentkező közül.

andras_elod_b

A csatorna Magyarország, szereplek! címmel indított tehetségkutató versenyt márciusban, a vetélkedő célja felkutatni a stand up comedy nagyágyúinak lehetséges utódait. A jelentkezők motivációs levél formájában pályázhattak, háromszáz jelentkező közül negyvenet válogattak be, akik áprilisban a budapesti Dumaszínház színpadán mutathatták meg tehetségüket a szakmai zsűri előtt. A legjobb húsz humoristajelölt között végzett András Előd, aki tavaly megnyerte az Erdélyi Humorfesztivált.

A bennmaradt húsz helyezettnek a verseny első szakaszában felvett videóira lehet szavazni a vetélkedő oldalán. A tíz legtöbb szavazatot gyűjtő humorista televíziós szereplésre kap lehetőséget a Comedy Central humorcsatornán, a győztes pedig a magyar stand up nagyjainak lehet az utóda – mondta el érdeklődésünkre András Előd.

A fiatal humorista azt is elmesélte, mondhatni a véletlennek köszönhetően csöppent a humor világába, amikor egy vetélkedő főszervezőjeként vállalta, hogy nagyobb közönség előtt is elmondja az esetenként a hétköznapi kínokat is vicces köntösbe öltöztető történeteit. Mivel több, a szakmában jártas stand upos is tehetségesnek találta, folytatásra biztatták. „Ez több mint egy éve történt, azóta számos fellépésen vagyok túl, és sikerült megnyernem az Erdélyi Humorfesztivált is” – elevenítette fel András Előd.

Hozzátette, amikor elkezdte, nem gondolta, hogy egyszer akár a jövőjét is megalapozhatja humoristaként, de most ez a célja. „Egyetlen erdélyi vagyok a verseny döntőjébe jutott legjobb húsz között. Remélem, hogy az itthoniak, az ismerőseim, a rokonok és sokan mások hozzájárulnak a sikeremhez egy-egy szavazattal” – fejezte ki reményét a humorista. András Előd és a többi versenyző videóira a Magyarországszereplek.hu oldalon lehet szavazni május 18-áig.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »