Székelyföld nem létezik, Magyarország kapja be! – üzenik az oláh migránsok Csíkszeredából

Székelyföld nem létezik, Magyarország kapja be! – üzenik az oláh migránsok Csíkszeredából

Narancssárga színű festékkel firkálták össze több csíkszeredai épület falát. Muie Ungaria (Magyarország kapja be!) és Tinutul Secuiesc nu exista (Székelyföld nem létezik) – hazudják a magyargyűlölő betolakodók.

Muie Ungaria – hirdeti a narancssárga falfirka a csíkszeredai Kossuth Lajos utcai épületen. A firkálmány annak a kétszintes épületnek a falát rondítja, ahol részben a városi távhőszolgáltató Goscom Rt. a tulajdonos. Az esetről hírt adó Székelyhon megkereste Reisz Attilát, a közüzem igazgatóját, hogy mit szándékoznak tenni az ügyben.

– Egyeztetünk a városházával, hogy feljelentést tegyünk-e a rendőrségen. A feliratot pedig, akármit is közöl, letakarítjuk a falról, nem tehetünk mást – válaszolta a vállalat vezetője.

Hírdetés

Kémenes Gabriella, a szomszédos toronyházak lakószövetségének ügyintézője elmondta, az átjáróknál hiába függesztették ki két nyelven: „Vigyázzunk együtt a tisztaságra!”, ezt azonban sokan nem tisztelik. A falfirkáktól egyébként nehéz megszabadulni, a legtöbb tömbház oldalán sokféle firkálmány olvasható.

Tavalyelőtt a piros-sárga-kékre festett mázolmányokat kellett lefestenie a lakószövetségnek a tömbházak oldaláról. Ám nem a Kossuth Lajos utcai falfirka az egyetlen, a város több pontján hasonló narancssárga színű irományok olvashatók. Például a Nagy István utcában a Tinutul Secuiesc nu există (Székelyföld nem létezik) román nyelvű felirat látható, alatta pedig Victor Ponta román politikus neve vehető ki, a fenti kijelentés egyik megfogalmazója.

A Vár téren álló információs táblára is hasonló színnel festették fel a Rom kifejezést, ez utólag már elmosódott. 2016 decemberében hasonló módon jelent meg több helyszínen a piros-sárga-kék felfestés tömbházfalakon és utcabútorzaton. Ezek többségét letakarították – írja a lap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »