Székely lelkész: „Akik most a migránsokat befogadnák, ugyanazok, akik 2004-ben megtagadták a külhoni magyarokat”

A Tiszteletbeli Székely cím adományozásának egyik elindítója volt 2004. december 5. után Kelemen Levente oklándi unitárius lelkész, aki most megszólalt a migránsok befogadása ügyében. Ennek előzménye, hogy a Magyarországra és Erdélybe látogató amerikai unitáriusok bírálták a magyar kormány politikáját. A lelkész saját prédikációjában válaszolt.

Magyar Menedék - Badiny

Az augusztusban Erdélybe és Magyarországra látogató amerikai unitáriusok vezetősége egy magyarországi migránstábort is meg akart látogatni, a székelyföldi Oklánd unitárius lelkésze azonban megtagadta ennek megszervezését, tudván, hogy a látogatók ellenzik a magyar kormány migrációs politikáját. Erre a vendégek megszervezték maguknak az utat egy baloldali politikus társaságában, majd másnap, a budapesti unitárius templomban arról prédikált a vezetőjük, hogy bezzeg a magyarokat befogadták külföldön, amikor menekültek.

Kelemen Levente a saját oklándi prédikációjában válaszul elmondta, hogy támogatja a magyar kormány politikáját, mert mindenkinek joga van megválasztani, kivel akar együtt élni, és a magyar kormány ugyanúgy befogadja az üldözötteket, bajba jutottakat, ahogy befogadja a külhoni magyarokat. Azt kérte, hogy az emberek ne csak az álpróféták hangját figyeljék, hanem azokét is, akik nem pénzért vagy egyéni érdekből formálják a közvéleményt.

Rámutatott, hogy akik nap, mint nap a sajtóban bírálják a kormányt, akik „olyan szépen beszélnek a befogadásról, mert most személyes érdekük úgy kívánja”, ugyanazok 2004-ben megtagadták a külhoni magyarokat, és velük riogatták az anyaországbelieket.

A lelkész úgy jellemezte a balliberális véleményformálók üzenetét, hogy „tagadd meg a te családod tagját, ne engedd házadba, de engedd be helyette azt, aki nem tudod, hogy milyen szándékkal érkezik”. Ezután felhívta az amerikai unitáriusok figyelmét, hogy mindehhez asszisztálnak, majd feltette a kérdést, hogy miért van a mexikói határon a hatalmas kerítés fegyveres őrökkel.

ps.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »